Vitorlázóernyő V.

Túl az alapokon, a csörléssel, és a vitorlázóernyőzés sava-borsával, a feladat-teljesítményrepüléssel, illetve a versenyzéssel ismerkedünk.

Csörlés: a magyarországi középmagas hegyek mindenképpen elősegítették, ebben a vitorlázó sportban is, a csörlés mihamarabbi bevezetését, elterjedését. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor még azt a kis hegyet sem kell megmászni. A mobil, autóba, vagy vonóhorogra szerelt csörlőszerkezetek a legelterjedtebbek. Néhány lépés után már a levegőben vagy. Csak arra kell figyelned, hogy az ernyőd kereszttengelye mindig merőlegesen repüljön a vontatókötélre. Az állásszöget ne változtasd, ne fékezz. Ha nagyobb emelésbe kerülnél, oldj le, de figyelj, mert ilyenkor nagy hintázásba kerülhetsz. Fékkel korrigálj. Ha nem oldottál, várj, míg a vontatóról leoldó jelzést kapsz, a vontató megáll, a kötélnek hasa lesz. Így könnyedén leoldhatsz minden hintázás nélkül. És már fent vagy 400-1200m magasan. Keresgéld a termikeket. Jöhetnek a feladatok!

Szabad táv: a start és a leszállás között mért egyenes. Itthon már repültek 150km.

Céltáv: a start előtt meg kell nevezned a leszállásod helyét. Hazai 80km.

Oda-vissza táv (hurok): úgy kell visszatérned a starthoz, hogy közben egy előre meghatározott fordulópontot érintsél.

Háromszög: Két fordulópontot kell érintened a visszatérésig, ráadásul a háromszög egyik szára sem lehet kisebb a kerület 28%-nál.

A feladatokat emelkedő nehézségi sorrendben írtam le, de természetesen az időjárás, az aktuális meteorológiai helyzet, a terep ismerete határozza meg az aznapi lehetséges feladatot.

Eleinte a szabadtáv kitűzése a célszerű. Erős, egyirányú szélnél, érdemes céltávot tűzni. Gyenge változó iránynál a hurok, és a legnehezebb, a háromszög jöhet szóba. Hatalmas érzés átrepülni ismert tájak fölött, keresgélve a termikeket, miközben többször a lerohadás, a földet érés réme fenyeget.

Ennél talán csak a versenyzés lehet izgalmasabb. Hasonló feladatokat tűznek ki, csak mindenkinek egyforma az idő. Nagyszerű dolog sokadmagaddal együtt repülni, ráadásul kihasználhatod mások festését, vagyis a mások hibáját, vagy szerencséjét, tudását látva, könnyebb az emeléseket megtalálni.

A feladatok teljesítését fényképpel kell igazolnod. Érdemes jó, automata kamerát használni, hiszen fönt nincs időd művészkedni.

A repüléskor feltétlenül használj műszereket. Variométer, az emelkedést és süllyedést méri. Magasságmérővel tudhatod az aktuális magasságodat. Vigyázz ne üss lyukat az égen, nálunk csak 2300m-ig emelkedhetsz. Kompasz, gömbiránytű. Nem árt, ha van rádiód is, hogy tartsd a kapcsolatot a többiekkel, vagy a földdel.

Hát ennyi!

Ha végigolvastad, megismerkedhettél a repülés legfiatalabb, legdinamikusabban fejlődő ágával. Ez a repülési forma van a legközelebb a madarak szárnyalásához, ráadásul, korábban soha nem tapasztalt szabadságot, kötetlenséget biztosít. De ne feledd, repülsz, magasan vagy. Még a kis magasság is 5-10m-t jelent. Nem beszélve a nagyobb, több száz, vagy ezer méterekről, ami alattad lehet. Nagyon fel kell készülnöd, hiszen kis hibából is lehet nagy baj, rossz cselekvéssorozat tragédiához vezethet. Magyarországon csak iskolában, tanfolyamon szabad vitorlázóernyőzést tanulni. Kérdezed mikor érdemes a tanulást elkezdeni? Amikor a legnyugodtabb a levegő. Ősszel, és télen a legideálisabb, turbulencia mentes. Igaz hidegebb van, de fönt mindig hideg van. A mi tanfolyamunk 2-3 hónapig tart szombat vasárnap délelőttönként. Már az első napon repülsz, ráadásul EGYEDÜL. Ha nincs elég bátorságod, vagy bizonytalan vagy, repülünk veled tandemet, amikor tapasztalt pilóta mutatja neked a fogásokat. Ezzel a bevezető repüléssel akkor is élhetsz, ha csak ismerkedni akarsz a siklóernyőzéssel. Mi minden felszerelést biztosítunk a tanfolyam alatt, és ha sajátot szeretnél, segítünk tanácsainkkal, beszerezzük Neked.

Gombóc Artúr

<--- Előző

Cikkek

Következő --->