Summit 3 (DHV 2)

2006 - 2008

A Makaluhoz képest óriási váltás. Már az ernyő állapota miatt is, hiszen ez majdnem új volt, amikor megkaptam. Ezzel az ernyővel repülni élmény: dinamikusan fordul, közben kevesebbet merül, és végre van sebessége! Most már néha nekem kell "előznöm" lejtőzés közben. Padlóig gyorsítva felzúg a szél és szalad hátrafelé a táj alattam. De ami a legfontosabb: engedi érezni, hogy melyik oldalon erősebb az emelés. Turbulens időben táncolásra hajlamos, néha keményen kell fogni, de ezzel együtt egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt csukásom. Közel 50 óra és néhány kisebb táv után már kezdem azt érezni, hogy összeszoktunk.
Én 30-40 órát repültem a Summit 3-al tavasszal, ez volt az első DHV 2-es ernyőm. Kicsit tartottam tőle, de teljesen alaptalanul, meglepően nyugodt ernyő (rázósabb időben is) és nagyon könnyű vezetni, direkt reagál minden mozdulatra. Viszonylag kemények a fékjei és szerintem nagyon jól siklik, pont a tetején terheltem, de gyenge időben sem éreztem, hogy nehézkes lenne. Az egyetlen ami nem tetszett benne, hogy startnál kicsit nehézkesen jön fel egy pontig és oldal irányból testsúllyal nem lehet visszahúzni rendesen (belefutásnál semmi gond). Nagyon élveztem a repüléseket és az első 100km-es távomat is vele repültem. :)


Judit


Juj, de szeretem, az első távomat Kátus Summit 2-jével repültem. Betonlap, olyan, mintha nem is kettes ernyő lenne, csukásom nem volt vele persze, jól siklik, relatív gyors. A Summit 3 nagyon hasonló, csak nyilván jobb siklószámmal, és sokkal érezhetőbb kezeléssel, még több visszajelzése van. Még keveset repültem vele, de amikor átültem rá, akkor mindig játékszernek éreztem. Ja, és megkapta a Trango versenyhevederét, ami szupi vékony, amit könnyebb húzni startnál, és az a hevederek között "cipőfűzőnek" köszönhetően gyorsításkor nem csak az állásszöget, hanem az ernyő alakját is változtatja. Az XC-t pedig már nagyon szeretném kipróbálni, mert kíváncsi vagyok rá, de kaptam már rá egy ígéretet. A siklószáma, és a sebessége is közeli az enyémhez, miközben egy stabil betonlap valószínűsíthetően.