Siklóernyőzés IV.

A sok száraz és unalmas elmélet után, végre már repültetek egy kicsit. Igaz ezek az egyenes siklások még földközelben, 2-3m magasan történtek, de akkor is repülések voltak. Jöhet a magasabbról, /50-100m/ és meredekebbről való startolás. Jól válogasd meg a starthelyet. Turbulencia mentes legyen, ne legyenek akadályok a startolással szemben. Jó, ha az egész lesiklási szakasz tiszta akadálymentes. A leszálló hasonló legyen, csak persze vízszintes, lehetőleg puha, vagy füves talajú, - a rosszul sikerült leszállások eredményeit tompíthatod így. Jelentkezz be a légiirányítóknál, még akkor is, ha csak kicsit repülsz vagy lesiklasz. ÖT pontos ellenőrzési lista, és nagy futás! A magasabb start, meredekebb lejtő, "nagy" magasságot eredményez. Most már igazán repülsz. Ne csodálkozz sokáig. Végezz kis fordulókat. Az irányító fogantyút enyhén húzd, míg az ernyő elkezd fordulni. A mozgás legyen lassú és egyenletes. A fordulást segíti, ha testtel rádőlsz a fordulás irányába. Ezt hívják testkormányzásnak. Ha jó ritmusban ötvözöd a kettőt, az ernyő nagyon könnyen elfordul. Figyelj, hogy a forduláskor, soha ne kerülj szembe a lejtővel. Sajnos minden repülés egyszer véget ér. Időben készülj a földet érésre. Mindig széllel szembe kell leszállni, tehát úgy helyezkedj. A szélirány megítélésében segít, ha a leszállóban elhelyezel, jó magasan, egy szélirányt jelző szalagot. Már ismert módon 1-1,5m magasan húzd le a féket 100%-ig, tehát a maximumig, így könnyedén, és simán leszállsz. Ha ezt a csodálatos repülőélményt még nagyon sokszor szeretnéd átélni, fel kell készülnöd a repülési rendellenességek hárítására. Ez a repülő nem merevszárnyú. Bizony ez összecsukódhat, begyűrődhet a durva turbulenciában, légörvénylésben, elvesztheti repülőtulajdonságát. Szerencsére, ezek nem a kórházban végződnek, mivel mind megelőzhetők, kivédhetők.

Féloldalas, aszimmetrikus csukódás. Az ernyő egyik fele becsukódik, hátrahajlik. Kivédése: először a bepörgést kell megelőzni, ezért a csukódással ellentétes oldalt kell megfékezni addig, amíg az ernyő egyenesen nem kezd repülni. Ezután a csukódott oldal, erőteljes maximális fékezésével, a fék hirtelen lehúzásával, majd felengedésével, ki kell pumpálni a csukódást. Ezt esetleg többször is meg kell ismételni.

Teljes belépőél csukódás, frontstahl. Mindkét fék, egyidejű, erőteljes lehúzásával, majd felengedésével védheted ki.

Negatív forduló, negatívspirál. A túl éles, túl szűk forduló miatt az ernyő ívbelső felületén megszűnik a felhajtóerő, az ernyő egyik fele átesik, dugóhúzóba kerül. A forduló azonnali abbahagyásával, az ívbelső fék felengedésével a kezdeti negatívspirál abbamarad. A tartós negatívspirálon, mindkét fék teljes lehúzásával a stabil zuhanásig, majd hirtelen felengedésével tudsz segíteni.

Dinamikus, statikus átesés, fullstahl. Az ernyő teljes felületén megszűnik a felhajtóerő, hanyatt esik. Megszüntetéséhez engedd fel a féket, illetve stabilizáld az ernyőt.

Ezeket a manővereket nagyon pontosan tanuld meg, a mozgássorozatot midig tudd. Csak, ha hideg fejjel gondolkodsz, cselekszel, lehetsz eredményes. A sikításra sokszor nincs idő. És ne felejtsd. A mentőernyő mindig kéznél van!

Ám ne ijedj meg! A siklóernyőzés nem folyamatos küzdelem az életért. A folyamatos repülésről, a lejtőrepülésről, a termikelésről, a feladatrepülésről lesz szó legközelebb. Addig is gyakorolj, GYAKOROLJ!

Gombóc Artúr

<--- Előző

Cikkek

Következő --->